Infrastructuur

De absolute basis van elke IT-omgeving is de infrastructuur.

Infrastructuur als basis

Deze bestaat vaak uit bekabeling, netwerkswitches en draadloze accesspoints. Natuurlijk maken ook firewalls hier een deel van uit en spelen een vitale rol in het beveiligen van de omgeving. Zodoende kan iedereen binnen uw organisatie gemakkelijk en veilig gebruik maken van alle aangeboden middelen. Of dit nu in de Cloud is of middelen uit eigen beheer zijn, de infrastructuur maakt het mogelijk om verbindingen te leggen.

 

Een draadloos netwerk moet snel en stabiel zijn, maar een adequate beveiliging hiervan is mogelijk net zo belangrijk. Om een netwerk op te zetten dat voldoet op het gebied van snelheid, stabiliteit en veiligheid vereist veel expertise. Met Optimezers haalt u de ideale partner in huis om uw netwerk uit te tekenen, te beheren of te ondersteunen.

 

Mocht u, naast de infrastructuur van het netwerk, een stap verder willen gaan dan zijn er zeker opties. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan opslag en servers die niet bij u maar juist bij ons in het datacenter worden geplaatst. We bieden hiermee een betrouwbare infrastructuur op een meervoudig uitgevoerde locatie. Hierbij is het mogelijk om eigen servers in te richten én te beheren. Het spreekt voor zich dat het ook mogelijk is om deze door ons te laten beheren of u hierin te laten ondersteunen door ons.

 

 

Onze diensten

 

Netwerken

Een goed netwerk is de basis voor communicatie, opslag en samenwerking voor uw hele organisatie. Een netwerk geeft uw organisatie en gasten volledige toegang tot het internet, en tegenwoordig kunnen we niet meer zonder.

Aan de hand van onze ervaring zijn wij in staat om netwerken in te rechten naar de behoefte van uw organisatie. Zo is het voor ons mogelijk om verschillende netwerken aan te maken wat het beheer van uw omgeving versimpelt en overzichtelijker maakt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een gescheiden netwerk te hebben voor randapparatuur, een afgeschermd netwerk voor gasten en een virtueel netwerk voor infrastructuur. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat elk netwerk probleemloos onderling met elkaar kan communiceren om uw medewerkers zo eindeloos productief te laten werken zonder onderbrekingen.

Wireless

De eisen die klanten stellen aan draadloze netwerken worden steeds hoger. Ook de ontwikkelingen op Bring-Your-Own-Device (BYOD), Internet of Things (IoT) en toegang voor externe mensen (Guest Network) heeft veel invloed op de capaciteitseisen van het netwerk.

 

Optimezers kan u voorzien van gedegen advies over Wifi voor kleinere kantoren. Daarnaast zijn we echter ook gespecialiseerd in Wifi-oplossingen voor grotere projecten waarbij we complete gebouwen, kantoren en hotels van Wifi hebben voorzien.

Connectivity

In deze tijd kunt u niet meer zonder internetverbinding, het internet is dé hub voor informatie, communicatie en tegenwoordig vaak ook nog eens de opslaglocatie voor uw bestanden, identiteiten of back-ups.

Met Optimezers heeft u een betrouwbare partner die u een solide connectie met het internet kan bieden. Via één van onze partners wordt u verbonden aan een stabiel netwerk met tal van mogelijkheden om uw internet optimaal te benutten. Zo kiest u bijvoorbeeld voor verschillende snelheden, contractuele reactie- en oplostijden via Service Level Agreements (SLA), het toevoegen van extra gerouteerde IP-adressen én diensten om e-mail door te sturen vanaf uw apparaten zoals printers, scanners en internet e-mailservers.

ICT-vastgoedbeheer

Optimezers kan ervoor zorgen dat alle faciliteiten van een gebouw zoals gebouwbeheersystemen (GBS), toegangscontrole, datanetwerken en A/V systemen met elkaar verbonden zijn en op intelligente wijze beheerd worden.

We hebben sinds onze oprichting veel ervaring opgedaan in het faciliteren van bedrijfsverzamelgebouwen en alle facetten van ICT die daarbij komen kijken. We zorgen ervoor dat alle aanwezige systemen functioneren maar desgewenst ook gemonitord worden. Daarnaast kunnen wij voor u de partij zijn die praat met de diverse partijen en systemen die in uw gebouw actief zijn en die een actieve internetverbinding nodig hebben. Mochten deze systemen nog niet aanwezig zijn hebben we diverse partners waarmee we nauw samenwerken zodat we u daarmee ook kunnen ondersteunen.

Wij staan klaar voor u!

Voor al uw vragen en uitdagingen

Bij Optimezers gaat het hart sneller kloppen van uitdagingen. Laten we eens kennismaken en bekijken hoe we uw ICT-project kunnen aanpakken.