Wat zijn managed services?

Wij maken gebruik van de overkoepelende term managed services, maar wat betekent deze term precies?

Bij managed services wordt het beheer van uw IT-omgeving volledig of gedeeltelijk uitbesteed om de werking van uw omgeving te optimaliseren en de kans op calamiteiten te minimaliseren. Aanvullende diensten rondom de managed services zorgen ervoor dat niet alleen het technische beheer bijgehouden wordt maar ook de ontwikkeling en kennis van uw medewerkers vooruit blijft gaan.

 

De meest voorkomende vorm van managed services is de volledige uitbesteding van uw IT-beheer en onderhoud. Dit betekent dat Optimezers ervoor zorgt dat uw IT-omgeving continue up-to-date gehouden wordt, dat wij in al het benodigde onderhoud voorzien en ervoor zorgen dat er altijd back-up’s beschikbaar zijn voor snel herstel. In het geval van nieuwe ontwikkelingen worden zelfs uw medewerkers voorzien van duidelijke infographics of video instructies om ervoor te zorgen dat ook zij niet stil staan in hun ontwikkelingen en tegelijkertijd de productiviteit verhogen.

 

Gedeeltelijke uitbesteding is natuurlijk ook een mogelijkheid. Hierbij kiest u ervoor om Optimezers in een meer ondersteunende rol in te zetten om zo uw eigen IT-team te ondersteunen. Zo is bijvoorbeeld het patchen van soft- en firmware noodzakelijk maar tegelijkertijd tijdrovend, wij nemen deze taak graag van uw IT-medewerker(s) over. Dit zorgt ervoor dat zij zich kunnen focussen op het verder digitaliseren van belangrijke bedrijfsprocessen. De ondersteuning van één van onze specialisten kan een verschil maken, zeker in noodsituaties.

 

 

Onze diensten

 

De voordelen van managed services

O

Ondersteuning van specialisten

 • 24/7 ondersteuning met gegarandeerde reactietijden van bijvoorbeeld 1, 4 of 8 uur
 • Hulp van gecertificeerde specialisten
 • U profiteert van onze ruime ervaring
M

Proactieve monitoring

 • Problemen voorkomen door continue monitoring
 • Uitgebreide documentatie en kennis van uw omgeving zorgt voor snelle identificatie van problemen
 • Automatisch herstel door geautomatiseerde oplossingen (m.u.v. O365)
U

Altijd up-to-date

 • Automatisch patches installeren voor optimale veiligheid
 • Hulp van onze specialisten en documentatie voor technische problemen
C

100% communicatie

 • U ontvangt overzichtelijke periodieke rapportages
 • Iedere actie vastgelegd en waar nodig gedocumenteerd
 • Regelmatige health-checks op uw gehele omgeving met advies van onze specialisten
 • We denken mee aan de toekomst van uw omgeving

Microsoft 365

Microsoft 365 Business Premium is Windows 10 + Microsoft Office + Security en nog veel meer. Alles in één voordelig pakket al beschikbaar vanaf een vast bedrag per maand. Beheer van licenties door Optimezers met duidelijke facturatie en jaarlijks of maandelijks opzegbaar.

Optimanaged

Niet iedere organisatie is er klaar voor om volledig naar de Cloud te verhuizen. Dit zorgt ervoor dat de IT-omgeving binnen uw organisatie nog altijd veel aandacht vereist om up-to-date te houden zodat uw organisatie veilig en stabiel blijft.
Met Optimanaged zorgt u ervoor dat uw IT-omgeving tiptop in orde blijft dankzij onder andere automatisch patch management, 24/7 monitoring met gegarandeerde opvolging van alerts, geautomatiseerde oplossingen voor incidenten én periodieke rapportages zodat u zelf het overzicht behoudt. Ook mogelijk met contractuele kwaliteitsgaranties.

Security

Als het aankomt op security is het van belang om alles op orde te hebben, en dat is meer dan enkel de techniek. De zwakste schakel binnen een organisatie op het gebied van security is de eindgebruiker.

Securityoplossingen werken het beste als er samengewerkt wordt. Daarom zorgen wij ervoor dat alle omgevingen die wij beheren, constant elkaar verbeteren. Dus wanneer een door ons beheerde omgeving een nieuwe bedreiging detecteert, dan zal ook uw omgeving vanaf dat moment deze bedreiging herkennen en indien nodig een aanval weten te voorkomen.

Informeer uw medewerkers over phishing en malware aan de hand van simulaties en testen. Bij security liegen de statistieken niet. Zo hebben we snel inzichtelijk hoe vaak, wanneer en hoe uw medewerkers de fout ingaan. Enkel door te testen, analyseren en op te leiden houdt u alles en iedereen scherp.

Cloud Desktop

Met de Cloud Desktop kunt u altijd aan het werk op een volledig ingerichte werkomgeving in de Cloud, ongeacht waar u bent, met welk apparaat u verbinding maakt of op welk tijdstip. U heeft alleen een internetverbinding nodig.

Onze Cloud Desktop is toegankelijk voor iedere gebruiker in uw organisatie. Dit platform wordt door ons onderhouden. Dus u weet zeker dat deze altijd up-to-date is, veilig is en voorzien is van een sterke back-up.

En om het overzichtelijk te houden, betaalt u bij ons altijd een vast bedrag per gebruiker.

Wij staan klaar voor u!

Voor al uw vragen en uitdagingen

Bij Optimezers gaat het hart sneller kloppen van uitdagingen. Laten we eens kennismaken en bekijken hoe we uw ICT-project kunnen aanpakken.