Heeft uw organisatie behoefte aan eigen servers? Het beheer van servers kan door Optimezers eenvoudig voor u uit handen worden genomen. Onze Optimanaged producten zorgen er namelijk voor dat uw volledige omgeving door ons in beheer wordt genomen. Zo verzekert u zich van onderhoud, het up-to-date houden, monitoring en periodieke rapportages. Zo houdt u zelf ook goed het overzicht.

 

Hoe werkt dat?

Ieder apparaat dat onder het Optimanaged abonnement valt, zal worden voorzien van een agent. Deze agent die communiceert uitsluitend met onze centrale managementserver. Dit zorgt ervoor dat er geen poorten naar het internet open hoeven worden gezet.

 

De geïnstalleerde agent voorziet de werkplek of server van de mogelijkheid tot het installeren van updates, het monitoren van kritieke onderdelen en het uitvoeren automatisering, zowel ingepland als handmatig.

 

Omdat de agent altijd met de centrale server communiceert en deze server bij Optimezers draait, hoeft een apparaat niet per se een verbinding te hebben met één van uw servers. Een internetverbinding is meer dan genoeg.

 

24/7 monitoring

Veel apparaten en software hebben ingebouwde sensoren om de status aan te geven. Met onze monitoring lezen wij deze sensoren uit en wordt er gecontroleerd of de opgegeven waarden van de omgeving gezond zijn. Waar nodig wordt automatisch door het systeem- of door een beheerder een oplossing gestart om dit probleem snel te verhelpen. Alerts en rapportages zorgen ervoor dat incidenten kunnen worden voorkomen en er preventief actie ondernomen kan worden.

 

Maandelijkse rapportage

We brengen uw omgeving in kaart en documenteren alle aanwezige middelen. Daarnaast worden ondernomen acties vastgelegd en zijn deze te allen tijde inzichtelijk. De omgeving ontvangt van ons op regelmatige basis een health-check welke onder andere de uptime van apparaten, status van garanties, licenties, updates, belasting en ook back-ups controleert waardoor er preventief actie ondernomen kan worden.

 

Rapportages worden maandelijks verstuurd en geven een globaal inzicht in de status van uw omgeving.

 

Hoe gaan we te werk?

  1. We analyseren de huidige infrastructuur, wensen en eisen in de organisatie. Op basis van deze informatie maken wij een optimalisatievoorstel waarbij alle onderdelen worden meegenomen.
  2. Verbetervoorstellen welke uit de analyse voortkomen worden, wanneer door betrokken partijen akkoord bevonden, uitgevoerd.
  3. We maken heldere afspraken en zetten deze op papier; wie beheert wat, hoe verloopt de ondersteuning en hoe snel wordt u geholpen.
  4. We installeren de benodigde tools om te monitoren, beheren en te automatiseren
  5. Er wordt een contactpersoon en een team van experts toegewezen aan uw organisatie welke u zullen ondersteunen bij al uw vragen of problemen op het gebied van ICT

Waarom Optimezers?

  • We zijn Microsoft Partner en kunnen daarom snel schakelen met productexperts
  • Onze focus ligt op persoonlijke betrokkenheid met extra aandacht voor beveiliging en stabiliteit
  • 10+ jaar ervaring in het beheren van tal van omgevingen